IDEA

Maak van je woning een geluidsobservatorium

IDEA stimuleert participatief meten. Je kan een van onze IDEA nodes bij u thuis installeren: eenvoudigweg aan de gevel bevestigen (bijvoorbeeld op een vensterbank vastmaken), verbinden met stroom en internet en de geluidsniveaus stromen naar onze servers. Uw geluidsobservatorium zal verschijnen op IDEA sensor kaarten en je zal de geluidsniveaus kunnen bekijken en kunnen vergelijken met andere locaties (ogenblikkelijke geluidsniveaus, laatste uur, laatste dag, gemiddeld dagpatroon, statistieken, ...).

Het eigen geluidsobservatorium installeer je best zelf. Lees de installatie-instructies op onze publieke WIKI. Belangrijk is de verbinding tussen uw internetmodem, router, of internet muuraansluiting en de IDEA node die buiten staat. Enkel indien u denkt er te zullen in slagen om een verbinding tussen beide te maken met de hulpmiddelen die wij aanbieden, kunnen we u op korte termijn een IDEA node bezorgen.

Wordt NU lid van de IDEA community: email naar info@idea-project.be met beschrijving van je locatie, specifieke interesse in het project, typische geluidsbronnen. Op basis van deze informatie zullen deelnemers selecteren en je contacteren.

 


Sitemap

Partners

Contact

Prof. Dr. Ir. Dick Botteldooren
+32 (0) 9 264 99 68


Technologiepark-Zwijnaarde 126, 9052 Gent

Sponsors*


IDEA

©IDEA-Project 2009